به گزارش ایبِنا از رویترز، انحراف احتمالی روابط دو اقتصاد بزرگ جهان میتواند فشار وارد بر تجارت جهان و همچنین تقاضای جهانی نفت را که همین حالا نیز به دلیل پاندمی کرونا تضعیف شده است، تحت الشعاع قرار دهد.
نفت خام برنت در واکنش به تشدید تنش واشنگتن-پکن، با ۴۵ سنت یا ۱.۲درصد کاهش هر بشکه ۳۵.۷۲ دلار معامله شد و وست تگزاس اینترمیدیت نیز با ۲۶ سنت یا حدود یک درصد افت، بشکه ای ۳۴.۰۹ دلار خرید و فروش شد.
پیشبینیهای منفی در خصوص آثار اقتصادی ناشی از پاندمی نیز قیمت نفت خام را تحت تاثیر قرار داده است.
«کریستین لاگارد» رییس بانک مرکزی اروپا ضمن اشاره به اینکه اقتصاد منطقه یورو احتمالا مابین ۸ تا ۱۲ درصد در سال جاری کوچک میشود، هشدار داد که سناریویی خفیف در خصوص آثار پاندمی حالا منسوخ شده و پیامد این بحران مابین «متوسط و شدید» نوسان خواهد کرد.
تاجران علاوه بر این نسبت به هشدارهای اولیه نشست اوپک و متحدانش که کمتر از دو هفته دیگر برگزار می شود، هوشیار هستند.
گروه اوپک پلاس برای ماههای مه و ژوئن تولیدات نفت را حدود ۱۰ میلیون بشکه در روز کاهش داده اما پرسش اینجا است که آیا این گروه پس از تسهیل مقررات قرنطینه مرتبط با کرونا در بسیاری از کشورها و بهبود تدریجی تقاضا، همچنان به کاهش تولیدات ادامه خواهد داد یا خیر.
«بیورنار تونهاگن» رییس واحد بازارهای نفت ریستاد انرژی در این باره گفت: موجودی انبارها در حال ریزش است و بازار در ژوئن متعادل میشود بنابراین چه کسی مایل است از فروش میلیونها بشکه نفت در بازاری رو به احیا صرف نظر کند؟
براساس اعلام آژانس بین المللی انرژی (IEA) پیش بینی میشود سرمایه گذاری جهانی در بخش انرژی در سال جاری تحت تاثیر از شیوع ویروس کرونا، حدود ۲۰درصد یا ۴۰۰ میلیارد دلار کاهش پیدا کند.